Cultură

Ansamblu de cantece si dansuri “ARMENISANA” a luat fiinta in anul 1998 din initiativa si sub directa indrumare a directorului caminului cultural Armenis – DUMITRU DRAGOMIR.Prima Aparitie pe scena a avut loc in 1999 la Colocviile Banatene de la Baile Herculane . A participat la majoritatea actiunilor culturale organizate pe plan local si judetean.

In anii 2002 – 2003 participa cu spectacole la Tabara Lebada si Delfinul din Navodari.

In anul 2003 a participat la Festivalul International de Folclor pentru copii ” Pestisorul de Aur” de la Tulcea unde a obtinut “Premiul pentru promovarea folclorului zonal si autenticitatea costumelor populare”.Tot in 2003 a participat la un schimb cultural international la Voivodint – Serbia Muntenegru.

A participat la toate cele opt editii ale Festivalului concurs de interpretare a muzicii populare Sandu Florea de la Armenis.

A participat de la infiinate la Alaiul Primaverii organizat la Resita.

In anul 2004 a participat la Alaiul Primaverii de la resita, Festivalul Hercules , Festivalul Sandu Florea , Festivalul “Mandru mi-s ca-s banatan” organizat de Inspectoratul Scolar Caras-Severin la Teregova si Resita unde de fiecare data a obtinut premiul I.

In anul 2005 a sustinut spectacole in comunele Voivodinti si Costei din fosta Iugoslavie (Serbia – Muntenegru).

In 2005 si 2007 a participat la Festivalul Inimilor de la Timisoara.

In 2006 si 2007 a participat la Festivalul International de Folclor CARPATICA de la Deva, Hercules de la Baile Herculane , iar la Timisoara la Festivalul concurs de coreografie “Ionel Marcu” , a obtinut premiul II.

A participat la televiziunile Favorit , Europa Nova si TVR Timisoara.

A sustinut spectacole cu ocazia Zilelor Orasului Anina.

In 2007 , cu ocazia Zilelor Europei a sustinut spectacole in Austria. A participat la Ruga de la Caransebes,la Carnavalul Diversitatii organizat cu ocazia Zilelor Municipiului Resita, a sustinut un spectacol pentru persoanele de varsta a treia tot la Resita, a participat la Festivalul Pinului din Banat la Baile Herculane , la Festivalul Etniilor din Banat de la Baile Herculane.

In 2008 a participat Festivalul concurs de muzica populara “Sandu Florea”, de la Armenis, la Alaiul Primaverii de la Resita, la Zilele Resitei (Ruga de la Resita), la Festivalul International de Folclor “Hercules” de la baile Herculane, la Festivalul International de folclor “NISTRULE CU APA LINA” din satul Corjova , Raionul Criuleni din Republica Modova

REPERTORIU

Solisti Vocali

Solisti instrumentisti

COREOGRAFIA