Lăcașe de cult

În prezent Biserica din Parohia Ortodoxă Română Armeniş are hramul Înălţarea Domnului, de categoria I A rural şi aparţine Protopopiatului Caransebeş din Episcopia Caransebeşului, Mitropolia Banatului. Pe locul vechii biserici în centrul satului pe strada principală este ridicată actuala biserică. După relatările martorilor mai sus menţionaţi, biserica veche a fost construită , înainte sau curând dupa anul 1800 şi a fost sfinţită de Episcopul Iosif Ioanovici de Şacabent înainte de anul 1806 când acesta a trecut la cele veşnice.
Dovezile mai noi arată că actuala biserică este zidită între anii 1821-1822 în timpul păstoririi preotului Antonie Bogoevici, pe temelia bisericii vechi.
În acest caz din vechea biserică a rămas neatinsă Sfânta Masă pentru că nu se mai aminteşte în nici o scriere de o resfinţire a bisericii
In anul 1878 turnul a fost acoperit cu foi de arama.

Biserica Ortodoxă Română din Sat-Bătrân

Satul Bătrân este filie a Parohiei Armeniş până în anul 1980 când Pretul pensionar Protopop Gheorghe Bihoi se stabileşte aici şi pune temelia unei noi parohii.
Vrednicii credincioşi de aici cumpără în mijlocul satului un loc pentru cimitir şi în data de 8 iunie 1980 părintele Gheorghe Bihoi (Taica Popa), săvârşeşte prima Sfântă Liturghie la umbra unui măr.
În toamna acestui an se amenajează un locaş de rugăciune într-o casă nelocuită pusă la dispoziţia preotului de credinciosul Gheorghe Mia.

Biserica Ortodoxă Română din Sub Marginea

Bunii şi vrednicii credicioşi din Sub Marginea veneau cu regularitate la sfânta biserică din Armeniş, iar o dată pe an în timpul verii, preotul, corul şi credincioşi din Armeniş, mergeau acolo, unde în aer liber, se săvârsea Sfânta Liturghie.
În anul 2003, fostul preot al Feneşului, Manea Domilescu, mobilizează credincioşii în vederea ridicării unei biserici aici. O femeie cu evlavie şi credinţă în Dumnezeu, Maria Godean(Armaş) nr. 64, donează un teren de lângă şcoală, pentru construcţia bisericii. Astfel în acest an, Preasfinţitul Părinte Laurenţiu Episcopul Caransebeşului, pune piatra de temelie.

Alte lacase de cult